Het ronde logo van Gys

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je antwoord op onze meest gestelde vragen! Staat je vraag er niet bij? Neem dan even contact met ons op. We helpen je graag!

Restaurant

Je kunt zeven dagen per week bij Gys terecht voor ontbijt, lunch, diner en om te borrelen! Op maandag t/m zondag zijn onze beide locaties van 10.00 tot 22.30 geopend. De keuken sluit elke dag om 21.30.

Wij zijn gesloten op: eerste en tweede kerstdag en nieuwsjaarsdag.

Ons team is gek op dieren, en dus ook op honden! Wel vinden we het fijn als honden netjes bij de tafel blijven, niet hard blaffen of los rond lopen door het restaurant of over het terras.

Beide locaties van Gys bevinden zich in een oud en gelijksvloers pand. De locatie aan de Voorstraat is vaak drukker en heeft een klein toilet met een opstapje. Daarom raden we aan rolstoelgebruikers onze Amsterdamsestraatweg locatie aan. Deze locatie is ruimer en heeft een groot toilet. Wij hebben helaas geen speciaal rolstoeltoilet.

Als je een paar jaar terug bij Gys bent komen eten, dan weet je misschien nog dat de akoestiek niet heel fijn was. In het begin van 2023 zijn we verbouwd en is de akoestiek van onze beide restaurants verbeterd. Ben je op zoek naar een rustigere locatie? Dan raden we Gys aan de Amsterdamsestraatweg aan. 

Gys is een levendig restaurant en kan rumoerig worden op drukke momenten, zoals weekendavonden.

Gys aan de Amsterdamsestraatweg heeft een heerlijk groot, groen en weelderig terras. Ideaal voor ontspannen koffiemomentjes, zonnige lunches en lekker lang tafelen op mooie avonden. Je kunt bij deze locatie een tafel reserveren op het terras via de oranje knop!

Bij Gys aan de Voorstraat hebben we een klein terras, waardoor we geen reserveringen op het terras aannemen. Reserveer je bij deze Gys, en is er op het moment van je reservering plek op het terras? Dan helpen onze collega’s je graag met een tafeltje buiten!

Absoluut! We hebben zelfs een speciaal menu voor kinderen samengesteld. Als je met kinderen op bezoek komt, raden we onze locatie aan de Amsterdamsestraatweg aan. Hier hebben we een ruim terras en is er meer ruimte beschikbaar, waardoor het een fijne plek is voor kids.

Ja, natuurlijk! Dat vinden we gezellig! Je kunt hier meer lezen over met een groep eten bij Gys!

Ja! Gys vindt duurzaamheid heel normaal. Klik hier om daar meer over te lezen.

Het is ook leuk om bij Gys te werken 😄! Als we nieuwe collega’s zoeken dan laten we dit weten op onze socials of hier op de site. Je kunt ook altijd een mailtje sturen naar sollicitatie@gysutrecht.nl  Ook als we op het moment niemand zoeken. Dan bewaren we graag je sollicitatie en mocht er een plekje vrij komen in ons team, dan nemen we graag contact met je op. 

Eten en drinken

Ja, naast een goede kop koffie, huisgemaakte limonades en andere alcoholvrije drankjes kun je bij ons ook dranken met alcohol drinken. Zo serveren wij huisgemaakte cocktails met alcohol van de Groene Slijter. Daarnaast hebben we een ruim assortiment wijnen en biologische bieren op de kaart.

Ja, wij serveren 100% biologisch comfort food. Alles wat je bij ons eet en drinkt is gecertificeerd biologisch.

Ja! De chefs bij Gys zijn gespecialiseerd in het bereiden van glutenvrije gerechten. Heb je coeliakie of wil je meer weten? Klik hier voor meer info.

Door de jaren heen is Gys een steeds populairdere locatie geworden voor mensen met allergieën en dieetwensen, zoals gluten-, soja- noten- en lactosevrij of het FODmap dieet. Wij zijn bekend en op de hoogte van de meeste allergieën en diëten en zullen altijd ons best doen om aan deze wensen te voldoen. Omdat er wel allergenen in onze keuken worden verwerkt zijn we helaas niet allergeen-vrij. Als je hier klikt kun je onze allergenenlijst inzien.

Als je van plan bent om bij ons te komen eten en speciale allergieën of dieetwensen hebt, zouden we het zeer op prijs stellen als je een reservering maakt en ons laat weten welke dieetwensen of allergieën we rekening mee mogen houden. Gaat het om een bijzondere allergie? Mail ons dan eventjes. Op deze manier kunnen onze chefs zich voorbereiden en ervoor zorgen dat je een veilige en smakelijke ervaring bij ons hebt!

Betalen en cadeaukaarten

Als je met een Nederlands bedrijf of organisatie komt eten, dan bieden wij de mogelijkheid om op rekening te dineren. Er worden wel 9,50 administratiekosten per factuur in rekening gebracht. Om dit te kunnen regelen, hebben wij de juiste factuurgegevens van jouw organisatie nodig. Je kunt deze per e-mail aan ons doorgeven en indien van toepassing, kun je ook een kostenplaats- of referentienummer vermelden.

Wij accepteren de dinercadeau, nationale dinerbon, de restaurantcadeau kaart, VVV-bonnen en natuurlijk onze eigen cadeaubonnen! Wij accepteren geen Bongo-bonnen of dinnercheques.  Wil je een cadeaukaart kopen? We verkopen zowel leuke duurzame ervaringen om cadeau te doen als cadeaubonnen voor een bedrag naar keuze. Wil je iemand een fysieke cadeaubon geven? Kom dan langs bij een van de Gys locaties en dan helpen we je graag! Liever een digitale cadeaubon voor een bepaald bedrag? Klik dan op het cadeau-icoontje rechtsonder in onze webshop.

 

Uit veiligheidsoverwegingen geven wij de voorkeur aan betaling per kaart.

Gys bij je thuis

Helaas hebben wij op dit moment niet de capaciteit om catering op locatie te verzorgen. Als dit veranderd in de toekomst laten we dit natuurlijk weten! Wel kun je taarten of high tea’s bestellen om thuis van te genieten, kijk vooral eens op in onze webshop. Ook is het mogelijk om eten af te halen bij Gys of thuis te laten bezorgen op de momenten dat wij dit aanbieden op Thuisbezorgd .

Je vindt Gys ook op Thuisbezorgd. Als het in het restaurant erg druk is, kunnen we mogelijk de kwaliteit en service niet garanderen via de bezorgservice. In dat geval gaan we offline en vind je ons niet als optie op de bezorgplatforms.

Bereikbaarheid

Onze beide locaties zijn zeer goed met de fiets, het OV of wandelend te bereiken. Kom je met de auto, dan kun je bij Gys aan de Voorstraat betaald parkeren bij het Janskerkhof (2 minuutjes wandelen) , Q-Park La Vie (8 minuten wandelen) of parkeergarage Hoog Catharijne P5 ingang noord (13 minuten wandelen)

Gys aan de Amsterdamsestraatweg ligt op 10 minuten wandelen vanaf het Centraal Station. Kom je met de auto? Dan kun je in de straten rondom restaurant Gys (zoals de Betlehemweg betaald parkeren als er een plekje vrij is. Parkeer je liever in een parkeergarage? Dan is parkeergarage Hoog Catharijne P5 ingang noord op 8 minuten wandelen een goede optie!

Locatie Gys Voorstraat

Beide locaties van Gys zijn goed te bereiken met het OV, de fiets of wandelend. Deze Gys ligt op ongeveer 12 minuten wandelen vanaf het centraal station van Utrecht. Het is een leuke wandelroute door het historische centrum en de gezellige Voorstraat met unieke en bijzondere winkels!

Je kunt bij Gys aan de Voorstraat betaald parkeren bij het Janskerkhof (2 minuutjes wandelen) , Q-Park La Vie (8 minuten wandelen) of parkeergarage Hoog Catharijne P5 ingang noord (13 minuten wandelen)

Bij Gys aan de Voorstraat hebben we een klein terras. Daarom nemen we geen reserveringen op het terras aan. Is er op het moment van je reservering plek op het terras? Dan helpen onze collega’s je graag met een tafeltje buiten! Gys aan de Amsterdamsestraatweg heeft een groot, groen en weelderig terras waar je wel een tafeltje buiten kunt reserveren.

Gys aan de Voorstraat is een levendig restaurant en kan rumoerig worden op drukke momenten zoals op weekendavonden. De andere locatie van Gys aan de Amsterdamsestraatweg is een relatief rustigere locatie.

Locatie Gys ASW

Ja! Gys is goed te bereiken met het OV, met de fiets of wandelend. Deze Gys ligt op ongeveer 10 minuten wandelen vanaf het centraal station van Utrecht.

Je kunt in de straten rondom restaurant Gys, zoals de Betlehemweg betaald parkeren als er een plekje vrij is. Parkeer je liever in een parkeergarage? Dan is parkeergarage Hoog Catharijne P5 ingang noord op 8 minuten wandelen een goede optie!

We zijn dol op dieren, vooral honden! We waarderen het echter als honden rustig bij de tafel blijven, niet te luid blaffen en niet vrij rondlopen in het restaurant of op het terras.

Natuurlijk! Wij zijn de gehele dag geopend voor goede kopjes koffie, lunches, taartjes en andere gerechten voor take-away. Kom gezellig binnen wandelen of bel eventjes naar Gys aan de ASW op 030 633 8457 om je bestelling te plaatsen.

Je bent van harte welkom om overdag bij ons te komen werken met je laptop! Mocht het erg druk worden, dan kunnen we je vriendelijk vragen om je laptop even te sluiten. We hopen dat je onder het genot van een goed kopje koffie lekker productief bij ons kunt werken!