Benieuwd naar de verschillende biertjes en wijnen van ons menu? Scroll verder voor meer informatie 🥂🍻
Alles dat je bij Gys drinkt is 100% biologisch en vegan! 🍺🍷
Wij werken naar voorkeur alleen samen met duurzame leveranciers die de impact van ondernemer op de wereld, net als wij van Gys, ook belangrijk vinden. Al onze bieren en wijnen worden natuurlijk uitvoerig getest door onze collega’s 😄. Alleen de lekkerste, met een goed verhaal, vind je bij Gys terug op het menu!
Onze wijn en sterke drank is geselecteerd in samenwerking met Pieter van de Groene Slijter. Al het bier waar je bij ons van geniet komt van de Brabantse biologische brouwer Budels en het overige speciaalbier wordt geleverd bij ons door UDEA.
Genoeg gekletst, laten we onze bieren en wijnen introduceren!
Van Budels zul je bij ons de meeste bieren op het menu zien. Deze biologische Brabantse brouwer brouwt al sinds 1870 bier. Het is een familiebrouwerij en wordt nu door de vierde generatie van de familie Arts geleid!
Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een integraal onderdeel van de brouwerij. Alle Budelse bieren worden milieuvriendelijk gebrouwen met natuurlijke ingrediënten en zuiver bronwater. De bieren van Budels zijn gecertificeerd met het EKO-keurmerk!
Budels Pilsener is ons huisbiertje. Dit biertje won de Gouden Medaille tijdens de Dutch Beer Challenge 2023 voor zijn uitstekende smaak. De perfecte balans tussen hopbitterheid en moutige zoetheid maakt het een ware klassieker en erg lekker fris pilsje!
Dit is een heerlijk verfrissend en fruitig weissbiertje gebrouwen van biologisch gerste- en tarwemout. Zoals je misschien verwacht, proef en ruik je ook bij dit weizen bier tonen van banaan!
In 2023 gekozen tot het beste alcoholvrije biertje van Nederland tijdens de Dutch beer challenge! Door de speciale vergistingsmethode gebruikt door de brouwers ontstaat dit verfrissende 0.0 pilsje. Het is een zacht en mild biertje met een unieke en dorstlessende smaak.
Budels Hopped 0.0% is een biologisch alcoholvrij bier, op smaak gebracht met droge hop van de Amerikaanse Amarillo-hop. Hierdoor ontstaat een Pale Ale met een subtiel hoppig karakter en een verfrissend citrusaccent en dat zonder alcohol!
Een fris Mexicaans biertje, maar dan gebrouwen onder de Hollandse (Amsterdamse om precies te zijn) zon 🌞. Een heerlijk fris en smaakvol licht biertje. Natuurlijk geserveerd met een limoentje!
Dit witbier wordt vervaardigd uit een unieke mix van boekweit, mout, rijst, hop, gist, sinaasappelschil en kruiden, waaronder koriander. Dit biertje bezit alle klassieke eigenschappen die je van een witbier verwacht: een verfrissend en fruitig aroma met subtiele kruidige tonen, een zachte hopsmaak en een zijdezachte, licht zure afdronk. En wist je dat dit biertje heel veel awards voor glutenvrij bier heeft gewonnen?
Dit ongefilterde bier met een lage gisting kenmerkt zich door het toevoegen van hop laat in het proces. Het resultaat is een bier dat hoppig, fruitig, fris en vol van smaak is. Bovendien is dit de enige IPA in Nederland die wordt gebrouwen met lokale ingrediënten!
Dit biertje wordt gebrouwen door drie vrienden met een gedeelde hobby: fietsen & bier! Het is een biologische IPA en de aromatische hop geeft het biertje tonen van rood fruit en citrus.
Gageleer is een goudkleurig bier gebrouwen met eerlijke bio-ingrediënten, waaronder gerstemout en gagel uit de Kempense Oud-Turnhout. Het bier, zonder additieven of bewaarmiddelen, wordt niet gepasteuriseerd en ondergaat een tweede gisting en lange rijping in de fles voor zijn karakteristieke smaak. Het bier wordt namelijk ‘naar middeleeuwse smaak’ gebrouwen. Met een lekker evenwicht tussen moutig, fruitig en kruidig aroma, en een subtiele bitterheid, heeft Gageleer een unieke smaak!
Van de Gageleer met alcohol hebben we ook de 0.0 variant op het menu. Dit is een bleek geel biertje met een witte schuimkraag. Gageleer 0.0 heeft een fruitige en moutige geur, met subtiele tonen van gagel. De smaak is evenwichtig met mout en zachte zoetheid, en weinig bitterheid. Dit alcoholvrije biertje biedt een verfrissende en smaakvolle ervaring!
Broeders is een blond bier van 6.0%, gebrouwen door Utrechtse brouwerij vandeStreek! Dit bier wordt gebrouwen met Duitse hoppen, en Amerikaans gist. Super doordrinkbaar en toch vol van smaak.
Surf ’n Turf is een romige tripel met een vleugje rook en zeezout. De mout in dit bier is voor 1% turfgerookt, en werkt in dit bier als smaakmaker en smaakversterker. Zo is dit biertje perfect in balans met de volle smaak van de tripel en het zeezout. Deze biologische tripel wordt gebrouwen door Brouwerij vandeStreek, dé Utrechtse brouwerij.
Bij Gys hebben we een bijzondere selectie wijnen op ons menu, allemaal zorgvuldig uitgekozen (en geproefd uiteraard 😉) in samenwerking met Pieter van de Groene Slijter. Natuurlijk gaat het er niet alleen om dat jij van een lekker glaasje wijn geniet, maar ook het verhaal achter de wijn is belangrijk. Voor ons is het een must dat onze wijnen afkomstig zijn van wijnboeren die eerlijke prijzen krijgen en die hun druiven op milieuvriendelijke wijze verbouwen. Daarnaast vinden we ook de duurzaamheid van het transport belangrijk.
Nu denk je misschien, waarom heeft Gys dan Chileense wijn op de kaart staan? We hebben voor deze Chileense wijn gekozen vanwege de duurzame productiemethode, het gebruik van lichtere flessen en het milieuvriendelijke transport. Zo hebben we een wijn met een lagere milieu-impact dan de gemiddelde Spaanse wijn en dragen we bij aan het verbeteren van de levensomstandigheden van de Chileense gemeenschappen.
Maar laten we niet te lang stilstaan bij de details, want er valt nog zoveel meer te ontdekken op onze wijnkaart 🍷! Dus scroll snel verder!
Dit is een mooie, robijnrode, kruidige en biologische Cabernet Sauvignon van Emiliana. In deze wijn proef je tonen van drop, chocola, vanille en laurier. Het is een medium-bodied complexe en elegantie wijn met een lange afdronk.
Deze wijn wordt gemaakt van met de hand geplukte Cabernet Sauvignon druiven in april. Ze worden zeven dagen lang koud gemacereerd om de fruitige aroma’s te versterken. Daarna wordt de fermentatie in stalen vaten gedaan en verfijnt een deel van de wijn gedurende 6 maanden in Franse eikenhouten vaten voordat hij wordt gebotteld.
Dit is een fruitige, frisse rode wijn met tinten van pruimen, kersen, zoethout, laurier, vanille en kruiden. De echte allemansvriend op ons menu.
Een heerlijke, volle en sappige Chileense Carmenère. Deze wijn is intens van kleur. Je proeft veel fruit, van rijpe kersen tot pruimen en zelfs paprika en heeft een licht getoaste smaak. Drinkt soepeltjes weg!
Een frisse en citrusachtige biologische wijn uit Colchagua Valley. Deze Chardonnay is ook geliefd bij niet-Chardonnay-liefhebbers vanwege zijn lichte en verfrissende karakter, zonder de typische zwaarte. Beoordeeld als uitstekend (een 8) door Harold Hamersma! In deze chardonnay proef je sappige tropische vruchten, rijpe appel en milde zuren.
Dit is een vriendelijke en zachte biologische wijn uit Casablanca Valley met een mooi lichtgele kleurtje Verwacht geen overdreven bloemige aroma’s waar een gewürztraminer vaak bekend om staat. Bij deze wijn geniet je van subtiele tropische geuren van jasmijn, lychee en meloen en proef je appel, abrikoos en mandarijn.
Dit is de favoriete wijn van onze collega’s. De echte allemansvriend. Dit is een verrassend goede, frisse biologische wijn uit Spanje, ook wel omschreven als een echte lentewijn! Proef de smaken van gemaaid gras, appel en kruisbessen voor een levendige ervaring.
Geniet van deze levendige biologische Spaanse rosé, gemaakt van 100% Monastrell druiven. Verwacht smaken van frambozen en bessen, verfrist met een vleugje appel. Een sprankelende en lenteachtige wijn met een verkwikkend zuurtje in de mond!
De bubbels die wij serveren is een heerlijke prosecco van Pizzolato. Het is een verfrissende en fruitige biologische prosecco gemaakt met de Glera druif uit Treviso. Deze prosecco heeft een uitstekende balans tussen zoet en zuur, met opvallende tonen van groene appel. De familie Pizzolato, al meer dan vijf generaties actief in de landbouw, beheert een domein van 58 hectare net ten noorden van Treviso in Veneto en heeft sinds 1991 een biologische certificering. Naast hun eigen grond werkt de familie Pizzolato samen met vijf andere biologische producenten in de regio om deze heerlijke prosecco te produceren!