✔ Glutenvrij en plantaardig eten
✔ Biologische producten
✔ Kennis van allergieën
Heb je coeliakie of een glutenallergie en wil je toch onbezorgd uit eten? Ons glutenvrije restaurant in Utrecht is hierin gespecialiseerd! Bij Gys eet je vega, vegan, glutenvrij én biologisch. Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan genieten van onze (h)eerlijke gerechten. Ben je nieuwsgierig? Breng dan snel een bezoek aan een van onze vestigingen. Kies je voor onze locatie aan de Voorstraat of de Amsterdamsestraatweg?
Onbezorgd lunchen, dineren, borrelen of genieten van een high tea, zelfs als je een glutenintolerantie hebt! Bij Gys is dit geen enkel probleem. In onze restaurant eet je zonder problemen glutenvrij. Al onze medewerkers zijn geïnformeerd over diverse allergieën en kunnen je passend adviseren. Tevens hebben we standaard een allergenenlijst op onze locaties. Wil je deze alvast inzien? Dat kan door hier te klikken.
Alle gerechten op onze kaart zijn glutenvrij. Wel hebben we nog biertjes en havermelk met gluten in huis. Zin in een biertje? We hebben ook glutenvrije biertjes! En zin in een koffie met melk? Ook opties zonder gluten hebben we. En ook leuk nieuws: in onze glutenvrije en plantaardige gerechten maken we alleen maar gebruik van biologische producten.
Gluten zijn eiwitten die voorkomen in bepaalde granen, zoals tarwe, rogge, gerst en spelt. Deze eiwitten zorgen voor de specifieke structuur en textuur van bijvoorbeeld brood, pasta, pizza, koekjes en gebakjes. Ook vind je gluten vaak in sauzen of marinades, omdat ze dienen als bindmiddel. In ons glutenvrije restaurant in Utrecht vervangen we ingrediënten die gluten bevatten door ingrediënten die veilig zijn als je coeliakie of een glutenallergie hebt. Willen we dat iedereen veilig kan eten? Absoluut! Leveren we in op smaak en textuur? Zeker niet!
Brood, borrelhapjes, sauzen en brownies. Allemaal lekkere gerechten van onze kaart, maar normaliter bomvol met gluten want: tarwe, rogge, gerst of spelt. Hoe lukt het ons dan toch om deze gerechten glutenvrij te serveren? We vervangen de standaard bloem, meel of paneermeel door glutenvrije varianten. Bijvoorbeeld rijstmeel, tapiocameel, amandelmeel of kikkererwtenmeel zijn fantastische vervangers als je glutenvrij wilt eten, maar niet wilt inleveren op smaak en textuur. Daarnaast serveren we een overvloed aan gerechten waarvoor we helemaal geen meel nodig hebben. Meer informatie over bij Gys eten met coeliakie, lees je ons artikel over glutenvrij eten bij Gys.
In februari 2024 is Gys geïnspecteerd en gecontroleerd door de NCV. We zijn trots te kunnen melden dat we hierdoor het ‘Lekker Glutenvrij’ certificaat hebben ontvangen. Deze certificering toont aan dat we voldoen aan alle veiligheidsstandaarden en protocollen van de NCV voor glutenvrij eten.
Je komt glutenvrij eten in ons restaurant? Neem alvast een kijkje op onze menukaart en maak de keuze een beetje makkelijker -of moeilijker- voor jezelf! Bij vragen over onze gerechten of allergie informatie bel je naar 030 25 917 88 (locatie Voorstraat) of 030 62 384 57 (locatie Amsterdamsestraatweg). We verwelkomen je graag in een van onze glutenvrije restaurants in Utrecht!