Het ronde logo van Gys

Duurzaam uit eten bij restaurant Gys in Utrecht

✔ Glutenvrij en vegan eten

✔  100% biologisch

✔  Duurzaam

Eet duurzaam bij restaurant Gys in Utrecht

Bij Gys vinden we het ontzettend belangrijk om zo duurzaam mogelijk te zijn. Vind jij het belangrijk om duurzaam te eten? En ben je nog op zoek naar een leuk restaurant in Utrecht? Dan is Gys iets voor jou!

Op verschillende manieren streven wij ernaar duurzaam eten te faciliteren. Ontdek hieronder meer over de verschillende methoden die wij toepassen om duurzaam eten mogelijk te maken!

Duurzaam eten bij Gys

Ten eerste is al het eten dat wij serveren 100% biologisch en op één gerecht na is onze kaart helemaal vegan.

Onze missie is om keer op keer duurzame klassiekers te ontwikkelen waar je smaakpapillen gelukkig van worden. Daarbij proberen we zo veel mogelijk seizoensgebonden en lokale producten te gebruiken. Onze kaart wisselt dus regelmatig op basis van groenten en fruit die op dat moment in het seizoen zijn. Op deze manier kun jij bij Gys in Utrecht duurzaam eten!

Ben je benieuwd wat er bij ons op het menu staat? Klik hier om de actuele kaart te zien. Kom jij ook een keer duurzaam eten bij ons in Utrecht?

Samenwerkingen met duurzame partners

Ook werken wij samen met verschillende bedrijven die een sterke focus hebben op duurzaamheid. Zo werken we bijvoorbeeld samen met Udea. Udea is een biologische groothandel die het grootste deel van onze producten levert. Ze werken zoveel mogelijk samen met lokale boeren en voor Udea staan eerlijke relaties en eerlijke prijzen centraal.

Daarnaast werken wij samen met Dapp; een Utrechts bedrijf dat ambachtelijke, biologische friet maakt en dit iedere ochtend met de fiets naar ons komt brengen. Want bij duurzaam eten horen natuurlijk ook lekkere frietjes!

Ook werken wij samen met Boerderij Landzicht Biologisch. Een Nederlands familiebedrijf dat zich richt op 100% biologische teelt. Veel van onze groenten en fruit komen rechtstreeks van hun boerderij of partner boerderijen. Lekkere seizoensgebonden producten van eigen bodem dus!

Een andere noemenswaardige samenwerking is met brouwerij Budels; een biologische, lokale brouwerij die hun bieren volledig klimaatneutraal produceren en water gebruiken uit de eigen bron. Naast duurzaam eten kun je bij Gys dus ook duurzaam drinken 😄.

Dit zijn een greep van de partners waarmee wij samen werken bij Gys. Klik hier om er nog meer te zien. Door deze samenwerkingen kun jij lekker duurzaam bij ons kunt consumeren!

Duurzaam eten in een duurzame omgeving bij Gys in Utrecht

Niet alleen het eten is 100% biologisch, ook veel materialen in het restaurant zoals de menukaarten, tafels, stoelen, vloer, etc. zijn allemaal gemaakt van duurzame en/of gerecyclede materialen. We hebben tijdens onze verbouwing een tijdje terug samengewerkt met Lennard van Groengebouwd, een groene meubelmaker. Het hout van de bar en tafels is bijvoorbeeld afkomstig van omgevallen bomen, de muren zijn geverfd met ecoverf en de vloer is CO2 neutraal geproduceerd. Zelfs het grote kunstwerk op onze muur is gemaakt van gerecycled materiaal door Ralph Zabel.

Circulariteit bij Gys

Naast het waarborgen van de duurzame herkomst van onze producten en het interieur, streven we er ook naar om op een duurzame en circulaire manier met ons afval om te gaan. We werken al een aantal jaar samen met de Clique, een bedrijf dat onze reststromen ophaalt. Zo scheiden wij koffiedik, melkpakken en niet-geconsumeerd voedsel van gasten (wat gelukkig niet zoveel is) en haalt de Clique dit een paar keer per week op. Clique gebruikt het koffiedik om oesterzwammen op te kweken en maakt handzeep van sinaasappelschillen. Op deze manier zorgen wij ervoor dat er op een circulaire manier met ons afval omgegaan wordt en dat eten bij ons daardoor duurzamer wordt!

Onze twee restaurants in Utrecht zijn een van de weinigen in het land die inzetten op duurzaam eten en dat maakt ons zo speciaal. We zijn zelfs voor onze inzet genomineerd om een Gaia Green Award te winnen om het meest duurzame restaurant van Nederland te worden!

Kom lekker duurzaam bij ons eten!

Maakt dit je nieuwsgierig? En ben jij wel te paaien voor een duurzaam etentje bij Gys in Utrecht? Klik hier om de kaart te zien.

Verwen je smaakpapillen en reserveer voor een lekker duurzaam ontbijt, lunch, borrel of diner in Utrecht! Als je er zeker van wilt zijn dat er een tafeltje vrij is op het moment dat je langskomt, kun je gemakkelijk reserveren via onze reserveringsmodule. Wij hopen je snel te mogen verwelkomen om duurzaam te eten in Utrecht!